syndicus id immo
 

Woont u in een appartementsgebouw waar er meer dan 2 eigenaars zijn? Bent u eigenaar van maar een van de appartementen van het gebouw? Van zodra er 2 verschillende eigenaars zijn in een appartementsgebouw, zijn de eigenaars wettelijk verplicht om een syndicus aan te stellen. Een syndicus staat in voor het beheer van de gemeenschappelijke ruimtes in het appartementsgebouw. (Bv: inkom, gangen, lift,..)
 

Wat houdt het takenpakket in van een syndicus?

     

  • Administratief beheer: Als syndicus brengen we de mede-eigenaars van het gebouw tezamen voor een algemene vergadering. Tijdens deze vergadering worden er notities genomen voor de mensen zonder stemrecht. Achteraf zullen we als syndicus de genomen beslissingen van deze vergadering uitvoeren.
  • Technisch beheer: Zijn er onderhouds- en/of herstellingswerken in het gebouw? Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de lift, het kuisen van de inkom,…Als syndicus zorgen we ervoor dat deze verschillende taken uitgevoerd worden. Die beslissingen worden namelijk ook besproken tijdens de algemene vergadering.
  • Financieel beheer: De facturen van de gemeenschappelijke kosten van het gebouw? Dit hoort ook tot onze taak als syndicus, we beheren namelijk het financiĆ«le deel daarvan.

 

Kunnen wij een meerwaarde betekenen voor u? Neem dan snel contact op met ons.